040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

Dan pred pričetkom prvenstva smo v okviru portala Mladi hazarder sklicali tiskovno konferenco. Tema je bila seveda povezana s športom in stavami. Prisotnim novinarjem smo predstavili akcijo "100 dni brez hazarda" ter prvo slovensko aplikacijo za pomoč hazarderjem, ki so se znašli v težavah in bi radi prenehali z igranjem.

Najdaljše poročilo s približno 80 minutne konference je objavil spletni portal zurnal24.si, članek pa si je v nekaj dneh ogledalo več kot 17 tisoč obiskovalcev portala.

 

"Problematika kockanja, iger na srečo oz. nekemijskih odvisnosti, ki je s tem povezana, je v naši družbi zelo neozaveščena," ob pričetku akcije 100 dni brez hazarda, ki jo organizirajo v zavodu Etnika in Odprtem inštitutu za psihoterapijo iz Ljubljane pravi psihoterapevt, jungovski psihoanalitik Tine Papič. Akcijo pričenjajo ob začetku svetovnega nogometnega prvenstva, saj so prav športne stave zelo problematične zlasti med mladimi fanti. "Ob tej priložnosti se lahko preiskusijo zlasti tisti, ki zase ne vedo, ali imajo težave ali ne. Podobno kot pri alkoholizmu lahko ugotovijo, ali bodo zdržali 30 ali sto dni brez iger na srečo."

Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/industrija-ki-z-novimi-prijemi-v-svojih-krempljih-drzi-predvsem-mlade-fante-311409 - www.zurnal24.si