040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

V okviru projekta "Ne zakockaj svoje prihodnosti" in programa brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, te spletni portal  www.mladihazarder.si  in Zavod Etnika vabita, da se prijaviš na:

                                        NAGRADNI NATEČAJ ZA PLAKAT

Tema plakata so IGRE NA SREČO

Sodelujejo: učenci, dijaki, študentje in mladi do 29 leta.

Rok za pošiljanje datotek: 31. Maj 2021

Namen natečaja: Povečati ozaveščenost mladih o tveganjih in negativnih posledicah igranja na srečo. Želimo aktivirati mlade kreativce in jim ponuditi priložnost, da z avtorskim prispevkom pripomorejo k ozaveščanju vrstnikov in širše javnosti.

Namig:  Pretirano igranje na srečo lahko povzroči številne negativne posledice, npr. slabši učni uspeh v šoli, izgubo prihrankov, nastanek dolgov, izgubo prijateljev, stalne finančne težave, konflikte in pojav nasilja v družini, poslabšanje zdravja, npr. nespečnost, depresijo in zasvojenost s hazardom, izgubimo lahko službo, partnerja, družino, zaidemo lahko v kriminalne dejvnosti itd.

Obseg: Vsak avtor lahko prijavi le po en predlog za plakat.

Tehnične specifikacije:
Plakat lahko oblikujete v pokončnem ali ležečem formatu. Največji dovoljeni format plakata je B1, najmanjši pa A3. Dovoljene so vse likovne tehnike. Vaš plakat lahko oblikujete tudi v testnih različici enega od orodij Affinity, ki podeljuje praktične nagrade v tem natečaju.
 

Avtorstvo in pravice:
Avtor izdelka je lahko oseba do 29.leta starosti. Plakat lahko ustvarite tudi kot skupina, toda vsak  izdelek mora imeti le enega vodilnega avtorja. Uporabljeno ne sme biti nobeno tuje avtorsko zaščiteno gradivo (slike itd.), razen če ima prijavitelj zanj urejene avtorske pravice in dovoljenje avtorja za objavo.

S prijavo na natečaj avtor izdelka odobri organizatorju zavodu Etnika uporabo poslanega gradiva za namene ozaveščanja, obveščanje javnosti ter za promocijske namene.
Tudi avtorji imajo pravico objaviti svoje izdelke.

Prijava:
Prijavite se izključno s pomočjo prijavnice. Vsak avtor lahko prijavi le po en predlog za plakat. Vsi prispevki morajo biti predloženi v digitalni obliki, datoteke nam pošljite v formatu PDF ali JPG (300 dpi). Datoteke v velikosti do največ 10 MB nam pošljite skupaj s prijavnico, za datoteke velikosti med 10 in 25 MB pa lahko uporabite naslov zavod.etnika@gmail.com
Ta naslov lahko uporabite tudi, če nalaganje datoteke skupaj s prijavnico ne bi uspelo.

PRIJAVA

Nagrade:

Nagrajenci bodo v trajno last prejeli profesionalna orodja za obdelavo fotografij (Photo), za konceptualno umetnost, ilustriranje, logotipe itd (Designer) in za oblikovanje letakov, plakatov ipd. ter pripravo datotek na tisk (Publisher). Nagrade je omogočil naš angleški partner Affinity, našteta orodja pa so super alternativa za podobna orodja podjetja Adobe.
Izbirali boste lahko med Windows in Mac različicami orodij.

1. nagrada:    komplet treh orodij Affinity (Photo, Designer, Publisher)
2. nagrada:    eno orodje Affinity po lastni izbiri + spominska kartica
3. nagrada:    eno orodje Affinity po lastni izbiri

 
Razglasitev nagrajencev

Predstavitev avtorskih izdelkov in razglasitev nagrajencev bo objavljena v nekaj dneh po končanem nagradnem natečaju, objavili jo bomo na portalu za iskanje anonimne in brezplačne pomoči Mladi hazarder.

 

Dodatne informacije:

E-pošta:  zavod.etnika@gmail.com,    tel. 040 632 232
Spletna stran projekta:  www.mladihazarder.si