040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

Brezplačne psihoterapije z izkušenimi psihoterapevti v Mariboru in v Ljubljani. Škodljive posledice iger na srečo občutijo tudi bližnje osebe hazarderja.

Osebam s težavami, ki so posledica hazardiranja, nudimo brezplačno pomoč v obliki rednih tedenskih ena-na-ena srečanj z izkušenimi strokovnjaki za področje psihoanalitične psihoterapije in iger na srečo. Na področju Ljubljane terapije izvajajo sodelavci (Lilijana Rudolf, Tanja Krapež in Tine Papič) našega dolgoletnega partnerja, Odprtega inštituta za psihoterapijo iz Ljubljane.

Na področju Maribora terapije izvajata naši zunanji sodelavki, specialistka klinične psihologije in integrativna psihoterapevtka mag. Mojca Hribar Damiš ter specializantka psihoanalitične psihoterapije in specializantka psihoterapije otrok in mladostnikov Urška Križman.

Na voljo so individualne psihoterapije, ob morebitnem povišanem interesu pa je možno formirati tudi skupino, ki jo vodi psihoterapevt. Napotnica ni potrebna, saj je storitev brezplačna.

Pogoj za vstop v program terapij je vzpostavljena popolna abstinenca od igranja iger na srečo

Psihoterapevt vodi zaupno evidenco uporabnikov, ki jo posreduje v hrambo Zavodu Etnika. Z zbranimi podatki ravnamo po pravilih stroke in v skladu z zakonodajo. Anonimnost vseh oseb, ki pristopijo k programu psihoterapije, je zagotovljena.

Ko je med uporabnikom in terapevtom vzpostavljen zaupen odnos, je za bolj oddaljene uporabnike možno tudi nadaljevanje terapij preko spleta.

Kontakt s svetovalcem oz. psihoterapevti vzpostavite tako, da pošljete sporočilo s kratkim opisom težav na pomoc@mladihazarder.si

 

Negativne posledice hazardiranja ene osebe čutijo tudi člani njegove družine

Negativne posledice igranja na srečo (hazardiranja) lahko občutijo tudi ljudje, ki iger na srečo sploh ne igrajo. Največje breme težav nosita partner oz. družina hazarderja, dodatno pa tudi prijatelji in sodelavci.

Negativne posledice se lahko odražajo v močno poslabšanih odnosih med člani družine, tako poslabšanje pa je največkrat posledica velike finančne luknje v družinskem proračunu, ki jo je izkopalo hazardiranje člana družine. Nabrani hazarderski dolgovi lahko znašajo tudi nekaj deset tisoč evrov ali več, zato je vsako tako stanje izjemno stresno za hazarderja in njegovo družino. Neredko se v družini pojavi tudi nasilje, poslabša se lahko tudi zdravje koga izmed članov družine.

Pokličite nas na naš zaupni telefon 040 88 99 18 ali nam pišite in skušali bomo pomagati tudi vam.

Več o tem, kako ukrepati, če odkrijete, da član družine hazardira na problematičen način, lahko preberete v naši brošuri Problematično hazardiranje - vodnik za družine v težavah.

 

Svetujemo uporabo naše spletne aplikacije Re.Start

Aplikacije je zelo priporočljiva in koristna oblika (samo)pomoči v primerih, ko je posameznik pravkar opustil igre na srečo, enako pa tudi v primerih, ko se na ta korak šele pripravlja.

S pomočjo dnevnika aplikacija uporabniku omogoča natančno spremljanje napredka, na voljo pa so tudi številne naloge, ki uporabniku pomagajo pri korigiranju in odpravljanju zgrešenih prepričanj o igrah na srečo.

 

Več podrobnosti o aplikaciji Re.Start lahko najdete tukaj.