040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

Zavod Etnika je bil ustanovljen v letu 2010, s področjem problematičnega igranja iger na srečo med mladimi pa se ukvarjamo od leta 2012 dalje, ko smo tudi zagnali projekt "Ne zakockaj svoje prihodnosti".

Vodja zavoda Etnika je Marjan Ornik, ki v projektu sodeluje kot strokovni sodelavec ter svetovalec na portalu Mladi hazarder.

 

Strokovni vodja projekta je Tine Papič, ki že več let deluje kot jungovski psihoanalitik z dovoljenjem mednarodne zveze za analitično psihologijo v privatni praksi v okviru Odprtega inštituta za psihoterapijo. Na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju je končal univerzitetni študij iz psihoterapevtskih znanosti. V Kopenhagnu je zaključil študij analitične psihologije pri mednarodni zvezi za analitično psihologijo ter postal kvalificiran Jungovski psihoanalitik z mednarodno priznanim statusom učnega analitika.

Photo-Papic

Tine Papič

Je član mednarodne zveze za analitično psihologijo in aktualni predsednik slovenskega združenja za analitično psihologijo od leta 2014 dalje. Strokovno vodi programe na področju zasvojenosti z igrami na srečo pri zavodu Etnika od  leta 2013 dalje, je soavtor raziskave »Igre na srečo med mladimi v Mariboru« iz leta 2013.  

Predaval je tudi na več mednarodnih konferencah: O odvisnosti od iger na srečo v Zagrebu na konferenci hrvaških psihologov 2013,  na evropski konferenci za analitično psihologijo o uporabi umetne inteligence in metod strojnega učenja pri analizi sanj, na drugi svetovni konferenci o psihoanalizi in politiki pod pokroviteljstvom italijanskega predsednika v Rimu o arhetipskem ozadju komunizma