040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

Zavod Etnika, nosilec programa "MLADI HAZARDER, ozaveščanje in odpravljanje negativnih posledic igranja na srečo",   je bil ustanovljen v letu 2010. S področjem problematičnega igranja iger na srečo se ukvarjamo od leta 2012 dalje, ko smo tudi zagnali naš prvi projekt ozaveščanja javnosti in na splet postavili naš portal Mladi hazarder.

Vodja zavoda Etnika je Marjan Ornik, ki v projektu sodeluje kot strokovni sodelavec ter svetovalec na portalu Mladi hazarder.

Strokovno vodenje programa smo zaupali Tinetu Papiču iz Odprtega inštituta za psihoterapijo Ljubljana.

Tine že več let deluje kot jungovski psihoanalitik z dovoljenjem mednarodne zveze za analitično psihologijo v privatni praksi v okviru Odprtega inštituta za psihoterapijo. Na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju je končal univerzitetni študij iz psihoterapevtskih znanosti. V Kopenhagnu je zaključil študij analitične psihologije pri mednarodni zvezi za analitično psihologijo ter postal kvalificiran Jungovski psihoanalitik z mednarodno priznanim statusom učnega analitika.

Photo-Papic

Tine Papič

Je član mednarodne zveze za analitično psihologijo in aktualni predsednik slovenskega združenja za analitično psihologijo od leta 2014 dalje. Strokovno vodi programe na področju zasvojenosti z igrami na srečo pri zavodu Etnika od  leta 2013 dalje, je soavtor raziskave »Igre na srečo med mladimi v Mariboru« iz leta 2013.  

Predaval je tudi na več mednarodnih konferencah: O odvisnosti od iger na srečo v Zagrebu na konferenci hrvaških psihologov 2013,  na evropski konferenci za analitično psihologijo o uporabi umetne inteligence in metod strojnega učenja pri analizi sanj, na drugi svetovni konferenci o psihoanalizi in politiki pod pokroviteljstvom italijanskega predsednika v Rimu o arhetipskem ozadju komunizma

 

Na voljo so vam naša letna finančna poročila, ki smo jih poslali na Ajpes.

Letna poročila Zavoda Etnika:

2019 - Letno poročilo

2020 - Letno poročilo

2021 - Letno poročilo

2022 - Letno poročilo      Mladi hazarder - Letno poročilo o izvajanju programa 2022

2023 - Letno poročilo

 

Raziskave Zavoda Etnika:

Igre na srečo med mladimi v Mariboru (2013)

Igre na srečo v obodbju 1. vala koronavirusa (2020)

 

Seznanite se tudi z našimi novičniki, ki so na voljo tukaj:

 

Pogovor s Tinetom Papičem za Beletrino

 

Podcast Tineta Papiča s psihoterapevtom Jožetom Možino

 

Marjan Ornik kot gost v oddaji o igrah na srečo mariborske lokalne televizije BKTV (2022)