040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

 

Re.Start  je interaktivni spletni program, s pomočjo katerega si lahko povrnete nadzor nad vašim igranjem na srečo, aplikacijo pa lahko s pridom uporabite tudi pri popolni opustitvi iger na srečo.  Trajanje programa si določite sami, izbirate lahko med 6, 8, 12 ali 24 tedni. Ko se odločite za eno izmed možnosti, vam aplikacija generira osebni dnevnik za izbrano časovno obdobje.

Če si želite povrniti nadzor, vam bo naša spletna aplikacija pomagala bolje razumeti položaj, ki ga v vašem življenju zasedajo igre na srečo. Lahko boste analizirali vaše navade pri igranju na srečo ter spremljali vaše dnevno počutje in intenzivnost želje po igri.

Če je vaš cilj popolna opustitev iger na srečo, se boste verjetno občasno soočali z nenadnimi napadi želje po igri. S pomočjo zapisov v dnevnik boste lahko spremljali frekventnost in intenzivnost teh pojavov, na voljo pa vam bo tudi seznam vaših počutij ob premagovanju želje po igri.

V aplikacijo Re.Start se lahko registrirate tukaj.

Restart_logo_-_TrB

Svetujemo vam, da si pred vstopom v program določite nek konkreten cilj. Ta je lahko:

  • popolna opustitev iger na srečo
  • opustitev specifičnih oblik igranja na srečo
  • zmanjšanje igranja oz. vzpostavitev nadzora

 

Popolna opustitev iger na srečo (začasna ali trajna)

To pomeni, da se ne udeležujete več nobenih iger na srečo.

 

Opustitev specifičnih oblik igranja na srečo, npr. stav ali igralnih avtomatov

Morda si boste želeli opustiti le tiste igre, ki vam povzročajo škodo in nadaljevati s tistimi, ki ne povzročajo nobenih težav. Takša odločitev zna biti večji izziv, kakor pa popolna opustitev hazarda.

 

Zmanjšanje igranja oz. vzpostavitev nadzora

Morda si boste želeli le zmanjšati porabo denarja ali časa za igre, ki vam povzročajo največ škode. Taka odločitev predstavlja največji izziv, saj zahteva veliko načrtovanja za ohranjanje nadzora.

 

Popopolna opustitev iger na srečo je pogosto le logično sosledje po dveh predhodno opravljenih korakih: obdobja razmišljanja in obdobja priprave na spremembo, ko si igralec določi konkreten datum za pričetek abstiniranja.  

Naša spletna aplikacija je zelo primerna za vsako od opisanih etap na tej poti. Z njeno pomočjo se lahko pripravljate tudi za vstop v naš program psihoterapij, ki poteka v skupini ali pa ena-na-ena.  Za ta srečanja je zahtevana popolna abstinenca od vseh iger na srečo in špekulacij.

Aplikacijo seveda lahko s pridom uporabljate tudi kot podporo v procesu izvajanja psihoterapije.

 

KATERA ORODJA SO MI NA VOLJO, ČE SE REGISTRIRAM V PROGRAM?

Čeprav je program še zmeraj v fazi razvoja, že zdaj v uporabo nudi tri najpomembnejše funkcije: Moj dnevnik, Moj program in Moja orodja!

 

  • Moj dnevnik: vanj vpisujete dogodke za določen dan (ste/niste igrali, poraba časa in denarja, intenzivnost želje po igri, vaše počutje...)

aplikacija

 

 

  • Moj program: s pomočjo te opcije lahko analizirate vaše igralne navade in spremljate vaš napredek. Za vsak posamični teden boste imeli informacijo ali se zastavljenih ciljev z omejitvami v času in denarju držite ali ne. Na voljo vam bo tudi seštevek porabe denarja in časa v celotnem obdobju trajanja programa.

aplikacija2

  • Moja orodja: z reševanjem nalog v aplikaciji si lahko pomagate pri spreminjanju nekaterih vaših prepričanj o igrah na srečo, zaradi katerih morda zdaj berete te vrstice. Aplikacija vam pomaga pri prepoznavanju tveganih situacij za ponovni zdrs, z njeno pomočjo lahko ugotovite, kaj vse lahko pri vas odigra vlogo sprožilica želje po igranju, v njej si lahko izdelate svojo strategijo za boj proti impulzom oz. napadom želje po igranju, lahko si sestavite svoj mesečni finančni načrt itd.

orodja

 

SPREMLJANJE PORABE ČASA IN DENARJA (v sekciji MOJ PROGRAM)

Zastavite si cilj!  Svetujemo vam, da si v naprej določite omejitve v času in denarju in se zastavljenih ciljev skušate držati. Na ta način si ustvarite osnovo, s pomočjo katere boste lahko opazovali vaš napredek.

 

 zastavitesicilj

 Za lažje primerjanje ciljev z dejanskim stanjem smo vam priskočili na pomoč.  Vnešeni podatki se na grafu v vašem dnevniku izrišejo v obliki dveh nekoliko manj opaznih črtkanih krivulj. Z vnosom podatkov v dnevnik o vašem igranju na srečo boste lahko primerjali vaše zastavljene cilje in dejansko stanje.

Z enim vnosom dosežete, da omejitve veljajo ves čas izvajanja programa, po želji pa lahko vmes svoje nastavitve tudi spreminjate

V aplikacijo Re.Start se lahko registrirate tukaj.