040 88 99 18 - Zaupni telefon vsak delovni dan med 10. in 15.uro

Po aplikaciji Mobilna terapija za mobilne naprave s sistemom android (2018) smo se letos lotili tudi spletne aplikacije, ki jo je možno uporabljati na vseh napravah. Za nami je prva faza razvoja aplikacije, ki je že funkcionalna in zato jo dajemo uporabnikom v uporabo.

Aplikacija Re.Start vam bo pomagala, da boste bolje razumeli svoje navade pri igranju na srečo, pri tem pa boste lahko skušali uresničiti enega od zastavljenih ciljev: popolna opustitev igranja na srečo ali pa omejevanje igranja in vzpostavitev nadzora.

Trenutno sta funkcionalna dva modula, omogočata vam zastavljanje ciljev in vpisovanje dogodkov, s pomočjo grafičnih prikazov pa lahko zelo natančno spremljate svoj napredek.

V prihodnosti bomo dodali še nekaj modulov, ki vam bodo v izdatno pomoč pri boju z nadlogo, ki morda greni življenje vam in vašim najbližjim.

Re.Start je interaktivni spletni program, s pomočjo katerega si lahko povrnete nadzor nad vašim igranjem na srečo, aplikacijo pa lahko s pridom uporabite tudi pri popolni opustitvi iger na srečo. Trajanje programa si določite sami, izbirate lahko med 6, 8, 12 ali 24 tedni. Ko se odločite za eno izmed možnosti, vam aplikacija generira osebni dnevnik za izbrano časovno obdobje.

Če je vaš cilj popolna opustitev iger na srečo, se boste verjetno občasno soočali z nenadnimi napadi želje po igri. S pomočjo zapisov v dnevnik boste lahko spremljali pogostost in intenzivnost teh pojavov, na voljo pa vam bo tudi seznam počutij, ki ste jih imeli ob premagovanju želje po igri.

Popolna opustitev igranja iger na srečo je najpogosteje tlakovana s predhodnim obdobjem premišljevanja in priprave na ta odločilni korak. V obdobju priprave na abstiniranje je občasno igranje na srečo seveda povsem razumljiva stvar. Naša aplikacija vam bo omogočila, da natančno beležite vaše občutke ob napadih želje po igranju. Ko boste igrali igrali na srečo, boste lahko v vaš dnevnik zabeležili tudi občutke, ki ste jih imeli po zaključeni seansi igranja. Spremljali boste lahko tudi koliko časa in denarja namenite za igre na srečo.

V naslednjih mesecih bomo aplikaciji dodajali nova orodja in vaje za ohranjanje vzdržnosti ter vas z njimi skušali pripraviti, da na novo premislite o vaših stališčih in prepričanjih v zvezi z igrami na srečo.

V boju s problematičnim igranjem na srečo lahko najboljše rezultate pričakujemo zmeraj, ko nam uspe kombinacija abstinence in korekcija iracionalnih prepričanj o igrah na srečo, predvsem o dejstvu, da kot igralci nimamo nobenih možnosti, da bi kakorkoli vplivali na izide pri igrah na srečo.

 

Več o programu Re.Start lahko preberete na tej povezavi.

V aplikacijo Re.Start se lahko registrirate tukaj.